UGAL

Departamentul de Ingineria Fabricației din cadrul Facultății de Inginerie derulează proiectul „Capacity Building in Higher Education”, Project reference number – 586035-EPP-1-2017-1-DZ-EPPKA2-CBHE-JP cu titlul: The Algerian National Laboratory for Maintenance Education - ANL Med, responsabil din partea Universității „Dunărea de Jos” din Galați fiind prof. dr. ing. Viorel Păunoiu. Proiectul cu o durată de 36 luni are la bază un consorțiu de 15 parteneri algerieni și europeni.

Patru universități europene cu competențe solide în domeniul ingineriei și managementului mentenanței vor contribui la dezvoltarea materialului didactic și a formării studenților, profesorilor, formatorilor și personalului din industrie. Cele patru universități din Algeria vor colabora cu partenerii din UE și partenerii industriali din Algeria pentru a dezvolta și implementa programele de specializare și formare și pentru a crea ANL-ORG, un Laborator national algerian care va coordona toate activitățile legate de educația în domeniul mentenanței.

În acest context, în ziua de 23.07.2019, în cadrul Departamentului de Ingineria Fabricației, a fost organizat workshop-ul intitulat “UDJG - ANL Med, Romanian - Algerian Workshop in the field of Maintenance”.

La workshop au participat opt cadre didactice din cadrul departamentului Ingineria Fabricației, Prof. dr. ing. Viorel Păunoiu, Prof. dr. ing. Cătălina Maier, Prof. dr. ing. Gabriel Radu Frumușanu, Prof. dr. ing. Vasile Marinescu, Prof. dr. ing. Elena Scutelnicu, Conf. Dr. ing. Nicușor Baroiu, Șef lucr. dr. ing. Carmen Cătălina Rusu și Șef lucr. dr. ing. Florin Susac, care au coordonat activitatea a șase studenți din Algeria, Abdelkader RIAL, Oussama BEGGAR, Siham BELAID de la Universitatea de M'hamed Bougara – Boumerdes, respectiv Khaoula BERKAS, Selma BELABEND, Youcef GHEID de la Universitatea Badji Mokhtar – Annaba.

Aceștia au prezentat rezultatele cercetărilor științifice realizate în cadrul perioadei de stagiu pentru pregătirea lucrărilor de disertație, abordând teme din diverse ramuri ale mentenanței cu aplicații în ingineria industrială, fiind implicate mai multe departamente din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați – Departamentul de Ingineria Fabricației, Departamentul de Chimie, Fizică și Mediu, precum și entități din mediul industrial – Rulmenți SA Bârlad.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email