UGAL

În data de 16.07.2019, orele 16.00, la sediul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, sala Aula Virgil Madgearu, a avut loc conferința de deschidere a proiectului „Sustainable Use of Natural Resources-Integrated Services Establishment”, acronim SUNRISE, număr de identificare: BSB521. Proiectul SUNRISE oferă o serie de activități care vor conduce la creșterea capacității antreprenoriale și de afaceri a sectorului turistic și va oferi noi alternative de dezvoltare.

Proiectul include parteneri din patru țări (România, Bulgaria, Georgia și Moldova), inclusiv două primăriii, două ONG-uri care activează în domeniul turismului și dezvoltării afacerilor și o universitate. Activitățile planificate sunt simetrice, cu o puternică dimensiune transfrontalieră, implică un larg schimb de experiență, idei și bune practici și creează oportunități pentru noi contacte transfrontaliere și cooperare în afaceri și turism.

Se vor organiza patru forumuri transnaționale (câte unul în fiecare dintre cele patru țări) care vor prezenta subiecte de actualitate legate de turism și vor fi discutate noi oportunități de afaceri și antreprenoriat pentru dezvoltare în contextul turismului local și transnațional. La fiecare forum vor participa reprezentanți ai fiecărei regiuni a partenerilor proiectului.

Se vor organiza patru festivaluri (câte unul în fiecare din cele patru țări, inclusiv unul internațional cu participanți din fiecare dintre cele patru țări), cu demonstrații ale tradițiilor locale autentice, a folclorului, a culturii și meseriilor. Scopul festivalurilor este de a demonstra oportunitățile evenimentelor culturale de mari dimensiuni pentru a atrage vizitatori și turiști locali în interesul afacerilor locale și al antreprenoriatului. Fiecare partener va dezvolta un nou produs turistic integrat pentru regiunea sa, în concordanță cu cererea curentă de servicii turistice. De asemenea, va fi dezvoltat un produs turistic transfrontalier care să prezinte bogăția naturală și diversitatea culturală a regiunilor partenere. Crearea de noi produse turistice integrate și creșterea evenimentelor culturale vizează promovarea regiunilor țintă ale bazinului Mării Negre ca destinație turistică atractivă.

Activitățile diverse și implicarea partenerilor cu experiență din cele patru țări din bazinul Mării Negre vor urmări să contribuie la dezvoltarea durabilă a regiunilor țintă, să sporească bunăstarea umană și utilizarea durabilă a resurselor naturale, ceea ce corespunde obiectivului larg al programului.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: sporirea capacităților și alternativelor de dezvoltare a afacerilor și antreprenoriatului din regiunile țintă, creșterea diversității și atractivității produselor turistice și a evenimentelor culturale din regiunile țintă din zona bazinului Mării Negre.

Grupul țintă al proiectului constă în: autorități publice locale; autorități publice regionale; agenții sectoriale; grupuri de interese, inclusiv ONG-uri; întreprinderi, cu excepția IMM-urilor; IMM-uri; organizații de sprijinire a afacerilor și publicul larg.

Partenerii proiectului sunt: Fundația SATEAN din Brăila, Primăria Avren din Bulgaria, Centrul internațional de dezvoltare și investiții în afaceri din Georgia și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni, iar bugetul total al proiectului este de 641.342,00 Euro.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email