UGAL

În perioada 16 iulie - 19 iulie 2019 va avea loc prima ediție a Școlii de vară PhageUGAL în cadrul Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor a Universității  „Dunărea de Jos” din Galaţi, România. Acest proiect va fi co-organizat cu doi cercetători din grupul GutPhageomics de la APC Microbiome, Irlanda, și un cercetător de la 4D Pharma PLC, Aberdeen, Marea Britanie.

Seria de workshopuri are ca scop dezvoltarea abilităților potențialilor cercetători în vederea aplicării terapiei cu bacteriofagi împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice. Evenimentul include demonstrații pentru izolarea și caracterizarea bacteriofagilor cu acțiune asupra bacteriilor patogene precum Escherichia coli, Listeria monocytogenes și Salmonella.

În plus, vor fi aplicate o serie de tehnici de biologie moleculară privind  extracția ADN-ului viral, evidențierea profilurilor de restricție și adnotarea genomului bacteriofagian.

Discuțiile ulterioare vor acoperi atât subiectul endolizinelor, posibilitatea de clonare și purificare a acestora, cât și posibilitatea utilizării acestora în medicină sau industrie alimentară.
 
Mai multe detalii legate de acest proiect puteți afla de aici: http://www.sia.ugal.ro/index.php/contact/evenimente/1247-phageugal-summer-school
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email