UGAL

În perioada 28 iunie – 3 iulie, 2019, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va găzdui a noua ediție a „Congresului Matematicienilor Români”, un eveniment important al comunității matematice românești, cu o tradiție de nouă decenii. Primul congres a avut loc la Cluj în 1929, iar din 2003 congresele se desfășoară regulat, la patru ani, în mari universități din țară. Cu această ocazie își prezintă cercetările, alături de sute de matematicieni români ori de origine română, și specialiști de renume internațional din numeroase țări ale lumii.

La ediția din acest an s-au înscris aproape 400 de participanți din 40 de țări, de pe cinci continente. Instituțiile organizatoare sunt: Academia Română – Secția de Științe Matematice, Societatea de Științe Matematice din România, Institutul de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.
 
Deschiderea festivă a congresului va avea loc vineri 28 iunie, ora 15.00, în sala „Aula Magna” a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, corpul AE. La congres vor fi decernate și două premii prestigioase pentru comunitatea matematică din România: premiul „Nicolae Dinculeanu” al Academiei Române și Premiul Societății de Științe Matematice din România, care recompensează cercetări de valoare deosebită ale unor tineri cercetători români.
 
Sâmbătă 29 iunie la ora 14.00 este programată în „Aula Magna” o expunere pentru publicul larg, prezentată de profesorul Peter Palfy de la Budapesta. Vineri 28 și sâmbătă 29 iunie are loc în paralel o conferință satelit a congresului: a II-a Conferință Internațională de Problemistică și Didactică Matematică, la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați.
 
Congresul se bucură de sprijinul financiar al: Consiliului Județean Galați, Primăriei Municipiului Galați, Tehnopol Galați, Fundației „Patrimoniu” a Academiei Române, Fundației „Familia Menachem H. Elias” a Academiei Române, Bitdefender, Centre Francophone en Mathématiques Bucarest - Agence Universitaire de la Francophonie, WorldQuant, Banca Comercială Română, APAN Group, SCDVV Bujoru.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email