UGAL

Universitatea Vârstei a Treia (U3A) este și nu este în vacanță! Mediu de regăsire a „tinereții fără bătrânețe” și de punere în practică a viselor și proiectelor neatinse odinioară, U3A a stimulat, în cei trei ani de la deschidere, imaginația și determinarea studenților de argint. Astfel, participanții la modulul Turism condus de dna prof. univ. dr. Violeta Pușcașu au creat grupul „Drumeți de vârsta a treia”.

Inspirați întrucâtva de pelerinajul care are loc an de an la mormântul Sfântului Apostol Iacob la Santiago de Compostella, pelerinii seniori U3A și-au dorit să creeze o experiență pur românească, prin care să aducă în actualitate modelul de credincioşie jertfelnică a marelui voievod moldovean, apărător al ortodoxiei în vremuri tulburi şi un mare ctitor de locaşuri sfinte.

Astfel, pe 10 iunie 2019, un grup format din 30 de studenți seniori, cu vârste între 65-75 ani, își propune să pornească la drum, pe jos, din fața Catedralei Arhiepiscopale, în primul pelerinaj al U3A, având ca destinație Mănăstirea Putna. 

Cum ajungerea la destinația finală este plănuită pentru data de 2 iulie, ziua de prăznuire a sfântului voievod Ștefan, este de înțeles că, după plecarea de la catedrala arhiepiscopală unde vor primi arhiereasca binecuvântare, primul punct al acestui traseu va fi biserica cu hramul Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, din Galați, legând astfel, simbolic, sudul și nordul Modovei marcate de spiritul ștefanian.

În acest exercițiu inedit de sănătate fizică și înduhovnicire, cei 30 de pelerini vor fi susținuți pe parcursul traseului de prieteni, familie și credincioși din eparhiile traversate. 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email