UGAL

Anul acesta, în ziua de 7 iunie, se sărbătoreşte pentru prima oară,  Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare. Pentru că siguranţa alimentară este deosebit de importantă în asigurarea sănătăţii consumatorilor şi fără ea nu se poate concepe securitatea alimentară şi sustenabilitatea sistemelor alimentare, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), la propunerea Organizaţiei Mondiale a  Sănătăţii (OMS), a desemnat ziua de 7 iunie ca fiind Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare.

Siguranţa alimentară nu este doar responsabilitatea guvernelor, fermierilor, fabricanţilor de produse alimentare şi distribuitorilor, ci şi responsabilitatea consumatorilor. 
 
Echipa proiectului SafeConsume* (safeconsume.eu/) va sărbători Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare împreună cu copii şi cadrele didactice de la Grădiniţa Lizuca şi Şcoala nr.10 din Galaţi, unde vor avea loc activităţi interactive legate de transmiterea microorganismelor şi respectarea regulilor de igienă a mâinilor, şi unde va fi prezentată varianta în limba română a programului e-Bug** (e-Bug.eu), destinat şcolarilor şi cadrelor didactice implicate în educaţia şcolarilor.
 
Întâlnirea, care începe la ora 9.00, se va desfăşura sub deviza propusă de OMS, “food safety is everyone’s business” (siguranţa alimentară ne implică pe toţi).
 
* Proiect finanţat de Uniunea Europeană prin programul de cercetare și inovare Orizont 2020 (grant nr. 727580), în care Facultatea de Ştiinţa și Ingineria Alimentelor de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi este parteneră.
 
** Program realizat de Public Health England, instituţie membră în proiectul SafeConsume.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email