UGAL

În perioada 15-19 aprilie 2019 va avea loc în România ce mai mare campanie de strângere de donatori de sânge, la inițiativa Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România. Societatea Studenților Mediciniști din Galați se alătură campaniei naționale de donare, „Donează sânge, fii erou!”, care se desfășoară simultan în 11 centre universitare din țară. Gălățenii care pot să doneze sunt așteptați în perioada 15-19 aprilie 2019 la Centrul Regional de Transfuzii din Galați între orele 8.00- 12.00. Organizatorii își propun să atragă peste 400 de donatori în cele 5 zile de campanie.

«Pe parcursul campaniilor de donare am sesizat lipsurile majore cu privire la informațiile pe care le deține populația generală cu privire la actul donării de sânge. Ca studenți mediciniști cred că putem să ameliorăm aceste neajunsuri ale sistemului transfuzional din România și mai cred că este de datoria noastră să informăm tinerii cu privire la nevoia constantă de sânge și beneficiile de care dispun în urma actului donării de sânge. Succesul campaniei „Donează sânge-Fii erou” se datorează implicării voluntarilor dedicați care se ocupă de organizare, donatorilor care răspund mereu la apelul nostru, a cadrelor medicale din Centrul Regional de Transfuzii dar și a partenerilor și sponsorilor. Le mulțumim pentru că ei fac diferența», declară Mihalcia Daniela, unul din organizatorii campaniei.

Cu ajutorul dumneavoastră putem crește procentajul de donatori din populație la un nivel european și putem atinge un număr cât mai mare de donatori de sânge în cele 5 zile de campanie, acoperind astfel pentru o scurtă perioadă de timp necesarul de sânge cu care ne confruntăm. Obiectivele principale ale acestei campanii sunt acelea de a informa populaţia cu privire la importanţa existenţei unei rezerve de sânge în spitalele din judeţul nostru, cât şi conştientizarea şi sensibilizarea populaţiei asupra actului de donare de sânge.

Este necesar să se înţeleagă că acest produs biologic nu are un preţ, iar dăruirea lui (prin actul donării) va veni în sprijinul sistemului medical, în vederea salvării multor vieţi omeneşti.
 
Fii diferit, fii erou!
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email