UGAL

Galațiul va găzdui cea de-a IX-a ediție a Congresului Internațional de Matematică - https://sites.google.com/view/congmatro9/home - eveniment de mare amploare, organizat de Secția de Științe Matematice a Academiei Române, Societatea de Științe  Matematice din România, Institutul de Matematică „Simion Stoilow” al  Academiei Române, Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.
Ediția din acest an va avea loc în perioada 28 iunie – 3 iulie și continuă tradiția organizării, o dată la patru ani, a congreselor matematicienilor români, fiind deschisă, totodată, participării internaționale. Edițiile precedente au avut loc la Iași (2015), Brașov (2011), București (2007, 1956 și 1945), Pitești (2003), Turnu Severin (1932) și Cluj (1929).
Sunt așteptați la Galați aproape 400 de matematicieni din Europa și Statele Unite ale Americii.
Ideea organizării în orașul nostru a celei de-a IX-a ediții a acestui prestigios congres le-a aparținut domnilor prof. dr. Lucian Beznea - directorul Institutului de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române și prof. dr. ing. Costel Mocanu - decanul Facultății de Arhitectură Navală din Galați.
         
Lucrările  congresului vor fi structurate pe opt secțiuni, după cum urmează:
          1. Algebra și teoria numerelor;
          2. Geometria și topologia algebrică, complexă și diferențială;
          3. Analiză reală și complexă, teorie potențială;
          4. Ecuații diferențiale obișnuite și parțiale, sisteme diferențiale controlate;
          5. Analiza funcțională, teoria operatorului și algebrele operatorului, fizica matematică;
          6. Probabilitatea, analiza stocastică și statisticile matematice;
          7. Mecanică, Astronomie, Analiză numerică și Modele matematice în științe;
          8. Informatică teoretică, cercetare de cercetare și optimizare.
 
 „O parte dintre comunicările științifice din cadrul congresului se vor desfășura pentru și în sprijinul elevilor  și profesorilor din învățământul preuniversitar. Suntem deschiși unor astfel de evenimente, în ideea creșterii vizibilității instituției academice gălățene”,  ne-a declarat prof. dr. ing. Costel Mocanu.
Lucrările Congresului Internațional de Matematică se vor desfășura  în amfiteatrele din corpurile D și AN ale Facultății de Inginerie, din campusul Științei, strada Domnească nr. 111. 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email