UGAL

Primăvara aduce în viaţa medicală gălăţeană cea de-a IX-a ediţie a Congresului Naţional cu participare internaţională pentru Studenți, Farmaciști și Medici Rezidenți GALMED 2019, eveniment devenit deja o tradiție, organizat de Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi (SSMG), în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi și Facultatea de Medicină şi Farmacie. Evenimentul ştiinţific şi educaţional se va desfăşura în perioada 21-24 martie 2019, iar cele 4 zile de congres vor fi destinate atât conferinţelor şi workshop-urilor pe teme de interes actual din domeniul sănătaţii, cât și prezentărilor de lucrări ştiinţifice.

Sunt așteptați să participe studenţi, farmacişti, medici dentiști, medici rezidenţi, asistenți medicali generaliști și de farmacie, dar și moașe,  la una din cele patru secţiuni, respectiv: Medicină Generală, Asistență Medicală Generală și Moașe, Medicină Dentară şi Farmacie, fiecare având 2 subsecțiuni: prezentări orale și poster. Printre scopurile congresului se enumeră: crearea unui eveniment cu rolul de a încuraja implicarea studenţilor, farmaciştilor, medicilor dentiști, medicilor rezidenţi, asistenților medicali și a moașelor în activități de cercetare; completarea pregătirii practice pe care o dobândesc studenții de-a lungul timpului; îmbunătăţirea cunoştinţelor şi tehnicilor medicale; recunoaşterea valorii ştiinţifice şi încurajarea performanței continue, prin selectarea şi premierea celor mai bune lucrări.

Fiecare participant înscris și prezent la manifestările congresului primește diplomă de participare, evenimentul fiind creditat cu puncte de Educație Medicală Continuă și puncte de Educație Farmaceutică Continuă. Prezentarea lucrărilor științifice și a rezultatelor cercetărilor efectuate de-a lungul timpului sunt deosebit de benefice pentru studenții din an terminal, care vor avea un exercițiu în plus pentru pregătirea examenului de licență, vor primi feedback din partea comisiilor de specialitate și-și vor putea îmbunătăți atât lucrarea, cât și tehnicile de comunicare orală.

Totodată, participanții vor avea ocazia să interacționeze între ei, studenții având modele de urmat printre personalitățile medicii gălățene prezente la manifestare, precum și printre farmaciștii, asistenții, medicii rezidenți și dentiști înscriși la Congres, iar cele mai bune lucrări vor fi premiate substanțial, prin cărți de specialitate, materiale utile în cariera medicală și farmaceutică, precum și alte surprize, o parte dintre acestea fiind asigurate de sponsorul principal al evenimentului: compania farmaceutică A&D PHARMA Dr. Max Group și Fundația Sensiblu.

Printre partenerii și sponsorii acestui eveniment de excepție se numără și Colegiul Medicilor din România- filiala Galați, Colegiul Medicilor Dentiști din România- filiala Galați, Colegiul Farmaciștilor din România- filiala Galați precum și Ordinul Asistenților Medicală Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR).

„Congresul Național „GALMED” pune în valoare personalitățile medicii gălățene și nu numai, se dorește a fi un liant între medicii de astăzi și cei de mâine, dar și un promotor al noutăților în domeniul medical și farmaceutic.  Studenții, farmaciștii, medicii rezidenți, medicii dentiști, moașele și asistenții medicali au posibilitatea de a interacționa și de a se documenta timp de patru zile, prin numeroase conferințe și workshop-uri interactive care doresc să pună în lumină problemele sănătății globale, noi tehnici de tratament, diferite manevre pe care trebuie să le cunoască orice student medicinist și nu numai. La această ediție numărul de participanți a fost estimat la peste 300 de studenți, farmaciști, medici dentiști, medici rezidenți, asistenți medicali generaliști și de farmacie, moașe, la care se adaugă și invitații noștri de seamă. Tot în cadrul acestui eveniment participanții vor avea ocazia să-l întâlnească pe Secretarul de Stat- Ministrul Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situații de Urgență – dr. Raed Arafat care se va afla pentru prima data la Congresul Național cu participare internațională GALMED”, a declarat Daniela Mihalcia coordonatorul GALMED.