UGAL

În cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului Internațional de Muzică Veche Tradițională „Dimitrie Cantemir”, sâmbătă, 8 iulie, începând cu ora 13,30, în Sala Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați (strada Domnească nr.47) se va desfășura Simpozionul internațional „Muzica veche - influența muzicii turcești în muzica din Balcani”.
Evenimentul este organizat de  Uniunea Democrată Turcă din România – Filiala Galați, în colaborare cu Centrul de Cercetare, Dezvoltare, Educație și Cultură Turcă Dunărea de Jos, Centrul de Documentare Europeană din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și Asociația pentru Promovarea Patrimoniului Cultural Gălățean.

Lucrările vor fi susținute de profesori universitari și muzicologi din țară și din străinătate. Printre invitați se numără prof.emerit Alexandru Mica, consulul  general al Republicii Turcia la Constanța – Uygar Mustafa Sertel, directorul Centrului Cultural Turc „Yunus Emre” din Constanța – Ali Oguzhan Yuksel, doamna Eudochia Soroceanu – cercetător, conf.univ.dr. la Universitatea de Stat din Moldova,  deputatul UDTR Iusein Ibram, președintele UDTR – Osman Fedbi, muzicologul Ali Riza Erdoan din Turcia, prof. Margareta Rachita Aslan de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, Nejla Ali-Ionescu de la Universitatea Ovidius din Constanța.

Moderatoarea evenimentului va fi doamna Abdula Gulten Nazare, președinta UDTR - Filiala Galați. Participarea este liberă.

Seara, de la ora 19,00, în grădina Palatului Episcopal din cadrul Muzeului Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos, se va desfășura ediția a II-a a Festivalului Internațional de Muzică Veche Tradițională „Dimitrie Cantemir”. 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email