UGAL

Studenți gălățeni ai Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați au reuşit, la nivel național, să se claseze pe primele poziţii la Concursul Național Studențesc de Grafică Inginerească și Design Industrial, concurs organizat sub egida Societăţii Române de Grafică Inginerească – SORGING. 

Este pentru al treilea an consecutiv când studenţii pregătiţi de Şef lucr. dr. ing. Nicuşor Baroiu, de la Departamentul de Ingineria Fabricaţiei, ocupă poziţii fruntaşe la nivel naţional, devansând studenţi din centre universitare de prestigiu, ca Politehnica Bucureşti, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi sau Universitatea „Transilvania” din Braşov. Dacă în 2015 studenţii gălăţeni au obţinut locurile 1, 2 şi 3, iar în 2016, aceștia s-au clasat pe locurile 1, 2 şi 5, la ediţia din anul 2017 s-au oferit două grupe de premii: lucrări ale studenților înscriși la studii de licență, respectiv lucrări ale studenților înscriși la studii de masterat și doctorat, clasamentul arătând astfel: Premiul I: Rober-Florin Cerbu, Premiul al II-lea: Eduard Narcis Corolencu, Premiul al III-lea: Daniel Trestianu – secţiunea licenţă şi Premiul I: Gabriel Marcel Boghian – secţiunea studii de masterat și doctorat (http://www.sorging.ro/ro/articole/premii).

Premierea lucrărilor s-a realizat în cadrul Conferinţei Internaţionale de Grafică şi Design Ingineresc – ICEGD, manifestare ştiinţifică tradiţională iniţiată începând cu anul 1984, ca dovadă a unei tradiţii respectate cu entuziasm de pasionaţii acestui domeniu fundamental al ştiinţelor inginereşti. De remarcat este faptul că autorii primelor cinci lucrări ierarhizate vor fi invitați să publice munca lor în volumul unui jurnal indexat în baze de date internaţionale, „Journal of Industrial Design and Engineering Graphics”, care promovează la nivel internaţional studiile de grafică inginerească ale cercetătorilor din România, stimularea formării echipelor de cercetare, a schimbului de idei şi metodelor de lucru.

„Succesul studenţilor este cu atât mai important şi prin prisma faptului că publicarea unei lucrări într-un jurnal prestigios de specialitate, creşte vizibil cota de angajabilitate a oricărui pretendent la o slujbă bine plătită în domeniul proiectării. Din cele cunoscute de mine, în momentul derulării concursului, doi dintre premianţi, Eduard Narcis Corolencu şi Daniel Trestianu, deja au fost recrutaţi de către un cunoscut angajator din piaţa auto din România, RENAULT TECHNOLOGIE ROUMANIE, unul dintre puţinele centre de inginerie pentru automobile din Europa de Est și regiunea mediteraneană și cel mai mare centru de inginerie Renault din afara Franței, cu aproximativ 2.500 de ingineri”, ne-a declarant Şef lucr. dr. ing. Nicuşor Baroiu.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email