UGAL

În data de 22 mai 2017 a avut loc la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați faza locala a concursului de inovare în domeniul produselor alimentare dedicat studenţilor „Ecotrophelia”, competiție ajunsă deja la a șasea ediție. 

Cele doua echipe înscrise în competiție nu au putut fi departajate decisiv și au fost declarate câștigătoare, astfel că vor reprezenta împreună Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați la faza naţională a concursului Ecotrophelia 2017 care se va desfăşura la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava în perioada 2-4 iulie 2017.
Iată mai jos câte o descriere a fiecărei echipe, precum și a produselor cu care acestea vor participa la finala de la Suceava:

ECHIPA I
Nume echipă: IceWhey Team
Nume produs: IceWhey
Membrii echipei: Florentina Bucur, Ana Georgiana Popa, Iulia Claudia Chirilă, Cristina Trofin
Coordonatori: Prof.dr.ing. Daniela Borda, Ș. L. dr. ing. Iulia Bleoancă                   
Înghețata IceWhey a fost obținută aplicând principiile economiei circulare, prin valorificarea integrală a produselor secundare și subproduselor rezultate din fabricarea brânzei telemea. Acestea au fost combinate inteligent și valorificate prin aplicarea tehnologiilor existente, cu un consum energetic redus. Înghețata IceWhey a fost obținută din zer concentrat delactozat, banane, ou și miere de tei, la care s-a utilizat un topping din dulceață de morcovi și miere cu polen. Produsul are o etichetă „clean & clear label”, nu conține lactoză și cazeină.
 
ECHIPA II
Nume echipă: „Smart bar”
Nume produs: HiProBar
Membrii echipei: Marian Neculau, Cristian Dragomir, Ramona Ifrim
Coordonatori: Prof.dr.ing. Petru Alexe, Asist.dr.ing. Ina Vasilean, Ing.dr. Livia Pătrașcu.
Echipa „Smart bar” a prezentat un baton proteic reinterpretat – HiProBar – a cărui noutate este dată de combinarea a două surse proteice de înaltă calitate în vederea obținerii unui produs echilibrat în conținutul de aminoacizi. Produsul reprezintă o abordare sănătoasă, fiind destinat pentru persoanelor active, sub formă de gustare între mese. HiProBar are un conținut ridicat în antioxidanți și fibre ajutând atât sistemul imunitar cât și peristaltismul. Conceptul produsului se bazează pe mai multe tendințe actuale, cum ar fi: consumul de alimente „ready to eat”, ambalare minimală, etichetă curată, amprentă minimă de carbon, procesare termică minimă.

Conducerea facultății urează mult succes ambelor echipaje. 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email