UGAL

Departamentul de Acvacultură, Știința Mediului și Cadastru și Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați împreună cu Primăria Municipiului Galați vă invită sa vă înscrieți la unul din evenimentele desfășurate în cadrul Festivalului Scrumbiei din acest an, respectiv concursul „Peștii apelor noastre”.

Standul Departamentului va fi amplasat pe Faleza inferioară a Dunării și va funcționa între orele 10.00 și 12.00.
Situarea Municipiului Galați lângă numeroase ape, precum fluviul Dunărea, râurile Prut, Siret, Lacul Brateș, dar și bălți și heleșteie, face din pește un simbol local, scrumbia fiind, desigur, specia reprezentativă. Prețuit pentru calitățile sale gustative, peștele este mai mult decât atât, este o vietate care are o biologie aparte, dotată cu adaptări care să-i asigure perpetuarea, înzestrată cu frumusețe, agerime, vioiciune, care să ne stârnească curiozitatea de a știi mai multe despre viața acvatică. Evenimentul „Peștii apelor noastre” se dorește a fi un impuls în reconsiderarea atitudinii față de ceea ce ne înconjoară, prin cunoașterea și prețuirea a ceea ce natura ne dăruiește. Dacă  oamenii știu să prețuiască  apele lângă care trăiesc, șansele ca acestea să ne ofere mai multe bucurii sunt mult mai mari.

Data evenimentului: Duminică, 9 aprilie 2017, orele: 10.00-12.00
Locul evenimentului: Faleza inferioară a Dunării
Contextul evenimentului: Festivalul Scrumbiei 
Participanți: echipe de elevi de liceu formate din 5 membri
Înscriere: se va transmite numele elevilor și al cadrului didactic coordonator la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Persoana de contact: Luiza Florea - 0740286043 
Premii: diplome de participare elevi/profesori  & premii locurile I, II și III

Regulament concurs:
Proba 1. Se va completa fișa 1 cu denumirea populară a 20 de specii de pești care se vor identifica  după imaginile A4 expuse pe panouri.
  • Nu se punctează timpul. Punctaj maxim 20 puncte.
Proba 2. Se va completa fișa 2 cu denumirea populară a 10 de specii de pești care se vor identifica  după exemplarele expuse în tăvi, pe mese.
  • Nu se punctează timpul. Punctaj maxim 10 puncte.
Proba 3. Se va completa fișa 3 cu denumirea științifică și populară a 15 de specii de pești, la alegere pentru fiecare echipă.
  • Nu se punctează timpul. Punctaj maxim 15 puncte.
Proba 4. Montarea, contra timp, a 3 cârlige la undiță.
  • Se punctează timpul. Fiecare minut este  1 punct ce se scade din scorul acumulat.
Proba 5. Montarea, contra timp, a 6 viermuși în cele 3 cârlige. 
  • Se punctează timpul. Fiecare minut este  1 punct ce se scade din scorul acumulat.
Așteptăm reprezentanții liceelor să se înscrie și le dorim mult succes!
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email