UGAL

Fundația Alexandre de Gusmão
Fundația Alexandre de Gusmão (www.funag.gov.br), creată în 1971, este o fundație publică aflată în coordonarea Ministerului Relațiilor Externe (MRE) din Brazilia.

FUNAG participă la elaborarea și implementarea strategiei de diplomație publică a MRE, prin organizarea de cursuri, evenimente și diverse cercetări, precum și prin editarea și publicarea de cărți și periodice în domeniul relațiilor internaționale și în cel al istoriei diplomatice a Braziliei.

Prin fondul său de sute de publicații, disponibile gratuit pe Internet (cele mai multe în format PDF), FUNAG reprezintă un instrument de democratizare a cunoașterii și de difuzare a gândirii diplomatice braziliene, permițând cititorilor din alte țări, inclusiv din România, să înțeleagă mai bine viziunea Braziliei în legătură cu marile teme ale agendei internaționale.
 
Până la finalul anului 2016, cărțile publicate de către FUNAG au fost descărcate de peste 1,2 milioane de ori. Cititorii români interesați pot vizita biblioteca virtuală a FUNAG la adresa http://funag.gov.br/loja/
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email