UGAL

profesor universitar Paolo Bosisio
La propunerea Facultății de Arte, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va acorda titlul academic de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galați domnului profesor universitar Paolo Bosisio, de la Universitatea de Stat din Milano. Director artistic la unele teatre istorice italiene și la festivaluri internaționale în domeniul operei și a baletului, Paolo Bosisio este de peste douăzeci și cinci de ani regizor de operă recunoscut internațional și colaborează în această calitate cu regularitate cu Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galați. În Italia și în diverse țări europene și asiatice a semnat regia pentru multe dintre cele mai importante capodopere din repertoriul italian și francez al operelor.

Una dintre cele mai cunoscute lucrări ale sale, Teatrul Occidentului – Elemente de istorie a dramaturgiei și a spectacolului teatral, tradusă în alte limbi, va fi acum tradusă în limba română și publicată cu acordul autorului, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. 

De altfel, o operă pentru care el însuși a compus broșura și a semnat regia, a avut premiera mondială la teatrul din Galați și va continua recitalurile în Franța și Italia, în cadrul unui proiect european din care teatrul și universitatea din Galați fac parte chiar la propunerea și cererea lui Paolo Bosisio.

Comisia pentru acordarea titlului academic de Doctor Honoris Causa al Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi are următoarea componență:

Preşedinte:
- Prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu, președintele Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați;
Membri:
- Prof. dr. Teodor Niță, decanul Facultății de Arte a UDJG,
- Prof. Paola Ronzini, de la Université d'Avignon et des Pays de Vaucluse, Franța,
- Prof. Maddalena Mazzocut, de la Universita degli Studi di Milano, Italia,
- Prof. dr. Gabriel Bulancea, de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați,
- Conf. dr. Anca Mihuț, de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.
 
Ceremonia va avea loc în data de 24 octombrie 2016, în Aula Magna, ora 12.00.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email