UGAL

foto din cadrul proiectului
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a derulat, în perioada 22.04.2013 - 15.08.2016, proiectul intitulat „Evaluarea supravieţuirii şi răspândirii în Marea Neagră a puilor de sturion din speciile ameninţate critic lansaţi în Dunărea Inferioară", co-finanţat prin Fondul European de Pescuit, Axa 3 Măsura 3.5 „Acţiuni pilot”, în baza contractului de finanţare nr. 18/22.04.2013, încheiat cu Autoritatea de Management a Programului Operațional pentru Pescuit. Valoarea eligibilă a proiectului a fost de 10.649.363,47 lei, valoarea asistenței financiare nerambursabile fiind de 10.649.363,47 lei, reprezentând 100% din valoarea total eligibilă a proiectului.

Au fost atinse toate obiectivele proiectului: 
  • Dezvoltarea şi optimizarea procedurilor pentru evaluarea raspândirii şi supravieţuirii puilor de sturion din speciile ameninţate critic lansaţi în Dunărea Inferioară.
  • Completarea echipamentelor pentru Staţia de Monitorizare a Peştilor Migratori - Isaccea/Dunăre KM 100 astfel încât aceasta să devină funcţională pentru acest proiect.
  • Obţinerea de informaţii, prin pescuit experimental în zona costieră a Mării Negre din judeţul Tulcea şi prin pescuit accidental în ţările din bazinul Mării Negre, privind raspândirea şi supravieţuirea puilor de sturion din speciile ameninţate critic lansaţi în Dunărea Inferioară.
  • Diseminarea rezultatelor către instituţiile interesate din România, din cadrul Comisiei Europene, precum și către  ţările din regiunea Mării Negre şi  a Dunării Inferioare.
  • Management proiect.

Proiectul a fost finalizat cu succes la data de 15.08.2016.
  
 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email