UGAL

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) derulează în perioada 8-16 august 2016, la Galați, cea de-a XI-a ediție a Forumului Organizațiilor Studențești din România (FOSR), cel mai important eveniment anual studențesc, ce reunește peste 350 de reprezentanți din 17 centre universitare din țară. În cadrul FOSR 2016, liderii studenților din întreaga țară vor dezbate cele mai importante probleme și interese ale studenților din România, stabilind prioritățile federației pentru următorul an.

Afiș eveniment
 
Deschiderea oficială a forumului va avea loc marți, 9 august 2016, începând cu ora 10.40, în sala Aula Magna a Universității „Dunărea de Jos” din Galați (str. Domnească nr. 111, corp AS) și  îi are ca invitați  pe domnii Klaus Werner Iohannis, Președintele României,  prof.univ.dr. Mircea Dumitru, Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Andrei Popescu, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, prof.univ.dr.ing. Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor din România.
De asemenea, vor lua cuvântul și reprezentanți din partea Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior, Federației Sindicale „Alma Mater”, Societății Academice din România, Consiliului Tineretului din România, respectiv Consiliului Național al Elevilor.
 
Președintele ANOSR, Vlad D. Cherecheș, va deschide evenimentul prezentând perspectiva studenților asupra stării actuale învățământului superior românesc, iar ceilalți vorbitori vor fi invitați să prezinte perspectiva lor și planurile instituțiilor pe care le reprezintă în acest domeniu.
 
ANOSR va aborda patru domenii distincte ce țin de învățământul superior și de viața studențească (academic, profesional, social și etic), precum și unul transversal, în strânsă legătură cu toate cele patru (finanțarea educației).
 
Atelierele de lucru din cadrul forumului vor aborda subiecte precum căminele studențești, cantinele universitare, taxele aplicate studenților, reducerile de care beneficiază (sau ar trebui să beneficieze) studenții, serviciile de orientare și consiliere în carieră, învățământul centrat pe student, formarea cadrelor didactice, asigurarea calității educației, etica, integritatea și buna guvernanță în instituțiile de învățământ superior, internaționalizarea învățământului superior sau funcționarea caselor de cultură ale studenților. Concluziile dezbaterilor vor sta la baza strategiei pe care ANOSR o va adopta în următorul mandat.
 
Întregul eveniment este organizat cu sprijinul Ligii Studenților din Galați (LSG), al Universității „Dunărea de Jos” din Galați și al Casei de Cultură a Studenților din Galați.
 
„Participarea celor mai importanți actori din sfera domeniului educațional și de tineret la Forumul Organizaților Studențești din România confirmă din nou rolul foarte important pe care ANOSR îl are în reprezentarea drepturilor și intereselor studenților din România. Sperăm să avem o săptămână cât mai productivă la Galați, iar mesajul și concluziile noastre să fie receptate cum se cuvine de guvern, dar și de partidele politice din România. Ne pregătim pentru un eveniment foarte important pentru societatea românească, alegerile parlamentare, și sperăm ca viitorul parlament să fie unul care să acorde o importanță mult mai mare educației, nu cum s-a întâmplat până în prezent, astfel că vom transmite toate obiectivele noastre și către toate partidele politice active și îi vom invita să și le asume în programele politice”, declară Vlad D. Cherecheș, președinte ANOSR.
 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email