UGAL

Teatru
Studenții din anul III de la Facultatea de Arte din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați se pregătesc pentru susținerea examenului de licență. Ei au pregătit pentru comisiile de examinare patru spectacole de teatru, pe care le vor juca pe data de 27 iunie.
 
Trei dintre spectacole vor avea loc în Sala Studio a Facultății de Arte, iar cel de-al patrulea, în care va evolua și actorul consacrat Lică Dănilă, se va desfășura pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați. Intrarea este liberă la toate cele patru spectacole.

Iată mai jos programul complet al acestui maraton teatral:

Ora 12.00, Luni, 27 iunie, Sala Studio a Facultății de Arte ( SB03, Facultatea de Științe şi Mediu, parter)

„Noapte bună, mamă!”  de Marsha Norman
Distribuție: Gabriela LOVIN
                      Florentina BÎDEA
Regie:Asist. univ.drd. Gabriel ENACHE NISTOR
Scenografie și grafică: Asist. univ.dr. Șerban TUDOR
Coordonator proiect:Lector univ. dr. Adelaida ZAMFIRA
Durata: 1 h
Le-am propus acest text convinsă fiind că aceste partituri dificile vor constitui o provocare pentru cele două studente. Bucuria mea a fost mare atunci când ele au acceptat acest text și chiar dacă au avut momente când și-au dorit să renunțe, au reușit să treacă peste blocajul inerent care apare în lucru. Regia este semnată de asist. univ. drd. Gabriel Enache, iar scenografia poartă amprenta lui Șerban Tudor. Este un text realist, care analizează relațiile dintre părinți și copii, dincolo de hotărârea fiicei de a se sinucide. O situație limită prezentată pe scenă, este întoteauna semnul că teatrul înseamnă conflict, înseamnă viață. (Adelaida Zamfira, coordonator anul III licență)
 
Ora 13.30, Luni, 27 iunie, Sala Studio a Facultății de Arte ( SB03, Facultatea de Științe şi Mediu, parter)

„Ursul” de A. P. Cehov
Distribuție:Mitică BELCIUGAN, Gabriela LOVIN, Florentina BÎDEA
Durata: 30 min
Un studiu după binecunoscuta piesă cehoviană, reprezentând examenul unui fost student,  care își susține anul acesta examenul de licență.
 
Ora 15.30, Luni, 27 iunie, Sala Studio a Facultății de Arte ( SB03, Facultatea de Științe şi Mediu, parter)

„Cazul Lulu” de Theo Herghelegiu
Distribuție:Anastasia ANTOCI, Elena SCALEȚCHI, Ana ZAGORODNIUC, Geanina SION, Irina BOZIANU.
Regie: Lector univ. dr. Adelaida ZAMFIRA
Asist. regie: asist. univ.dr.Radu HORGHIDAN
Coregrafie: Elena ANGHEL
Light design: asist. univ. drd. Gabriel ENACHE
Durata: 1.30 h
Un text care m-a provocat. Ca actriță, ca pedagog. Un text reprezentativ pentru dramaturgia lui Theo Herghelegiu, un text despre fricile noastre ascunse. O călătorie alături de Anastasia, Elena, Ana, Geanina, Irina, în timpul căreia ne-am regăsit (Adelaida Zamfira, coordonator anul III licență).
La "Festivalul Hyperion iese la Godot", organizat la București în perioada 6 -12 iunie, Geanina Sion a primit Premiul Special al Juriului pentru rolul – a patra femeie, din acest spectacol.

Ora 18.30, Luni, 27 iunie, Sala Mare a Teatrului Dramatic Fani Tardini

Și cu violoncelul ce facem ?/ În viața mea n-am citit o carte scrisă de un ucrainean  de Matei Vișniec
Distribuție:Ofelia ANDREI, Vasile DĂNILĂ, Adrian MATEI, Viorel HURU, Anastasia ANTOCI, Ana ZAGORODNIUC, Elena SCALEȚCHI, Irina BOZIANU, Geanina SION
Coregrafie: Elena Anghel
Light design: Gabriel Enache, Marian Tarazi
Durata: 1 h
„Când mă întorc în România, ceea ce mă uluiește cel mai mult este această senzație că nimic nu se schimbă. Greu de explicat” Matei Vișniec. Există o Românie care face parte din  Balcani, fiind una dintre națiunile care privesc peste gard, spre Occident.
Aceste două texte, unul scris în 1989  și unul recent, transferă problema libertății  din trecut în prezent. În acest spectacol de licență al Facultății de Arte din Galați, ne întâlnim cu studenți între 20 și 68 de ani, ceea ce constituie o provocare atât pentru studenți, cât și pentru pedagogi.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email