UGAL

In memoriam
O frântură de timp
Este, poate,
O frântură de viaţă
Sau un pas către moarte,
Într-o clip-adunându-se toate,
Hotărând între viaţă şi moarte (Mitea V., 2007).
Ne luăm rămas bun de la încă o personalitate a Școlii gălățene de Industrie Alimentară!
 
Colectivul de cadre didactice din cadrul Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor anunță, cu imensă tristețe, dispariția unei personalități remarcabile, distinsul Prof. univ. dr. ing. Alexandru Ana. Profesorul Ana s-a născut în anul 1939, în comuna Baba Ana, județul Prahova, urmând cursurile Institutului Politehnic din Galaţi, pe care le-a finalizat în anul 1962. Experienţa academică a Profesorului Ana a presupus parcurgerea treptelor specifice învățământului superior, fiind asistent (1962-1968), șef lucrări (1968-1990), conferențiar (1990-1992) și profesor (1992-2006). Specialitatea în care a activat a fost Tehnologia și controlul calității în industria vinului și a conservelor vegetale, fiind membru într-o serie de organizații profesionale, cum ar fi: Oficiul Național al Viei și Vinului, Comitetul Tehnic 101 al Institutului Român de Standardizare și Asociației Oamenilor de Știință din România.
 
Activitatea de cercetare a fost materializată prin numeroase publicaţii, cu caracter didactic și ştiinţific. A publicat ca singur autor sau în colaborare cursuri și îndrumare de lucrări destinate studenților și specialiştilor din întreprinderile de industrie alimentară. A realizat numeroase lucrări științifice şi a participat la realizarea unui număr semnificativ de contracte de cercetare.
 
Vom păstra mereu amintirea unui om de o blândețe desăvârșită, cinstit şi exigent, un profesor apreciat de numeroasele generații de ingineri în domeniul industriei alimentare şi nu numai, la formarea cărora a contribuit din plin.
 
Vă vom păstra mereu in amintire, stimate domnule Profesor!
Colectivul de cadre didactice din Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email