UGAL

Antoaneta Stoicescu
Timpul nu a mai avut răbdare. Sfârşitul verii anului 2014 a răpit încă un dascăl din galeria marilor profesori ai Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor. Ca o doamnă adevărată, ne-a părăsit din această lume cu discreţie, demnitate şi un surâs enigmatic de regret şi speranţă deopotrivă.
 
Profesorul Antoaneta STOICESCU şi-a dedicat întreaga activitate industriei alimentare, în general, şi industriei fermentative, în special.

Numele ei este legat de multiple realizări ale şcolii de industrie alimentară din Galaţi şi vine din galeria marilor maeştri, dintre care îi amintim pe:  Brad Segal, Constantin Banu, Gheorghe Miron Costin, Sorin Sabin Vasu, Valentina Dan, Rodica Segal, Constantin Moraru, Traian Hopulele.
 
Profesorul universitar Antoaneta STOICESCU a fost conducător de doctorat şi un dascăl deosebit de atent, meticulos şi pretenţios. Rigoare, perseverenţă, profunzime şi onestitate ar fi câteva dintre superlativele activităţii domniei sale. 
 
A fost întotdeauna un interlocutor incomod pentru că iubea explicaţia directă şi nu pe cea subiectivă, a fost un partener perfect în demersurile ştiinţifice şi, mai presus de toate, a avut în cuget şi exprimare căldura unui dascăl adevărat.
 
Plecarea domniei sale din această lume, la sfârşit de vară, ne lasă încă un gol în marea familie pe care o reprezintă Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor.
 
Vă mulţumim pentru tot, doamnă profesor. Vă mulţumim pentru tot ce aţi reprezentat în această lume a noastră şi credem că, trecând dincolo, în cealaltă lume, ne veţi veghea cu aceeaşi căldură, discreţie şi înţelepciune.
 
Colectivul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor,
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email