UGAL

Prof. Traian Hopulele
Profesorul Traian Hopulele ne-a părăsit aşa cum a trăit, discret şi demn. Modestia, calmul, tactul şi generozitatea i-au călăuzit întotdeauna paşii.
 
În profunzimea fiinţei sale se ardea la flacăra ştiinţei şi tot ceea ce răzbătea de acolo era plin de rigoare, de competenţă şi de inteligenţă integratoare.
 
Numele profesorului Traian Hopulele este legat direct de industria berii, fiind parcă un brand în interiorul unui brand. Este indisolubil acest nume de bere. Numele şi renumele au fost create printr-o muncă continuă, stăruitoare şi izbânditoare.
Pentru cetatea de aur a învăţământului superior de industrie alimentară din România, profesorul Traian Hopulele a fost o istorie vie, un stâlp arbore, care a ştiut să înflorească şi să împuternicească.
 
Profesorul Traian Hopulele a fost călăuzitor pentru zeci de generaţii şi aerul lui de bucovinean calm, sfătos, cald şi extrem de înţelept şi-a pus amprenta pe toţi specialiştii pe care i-a format.
În calitate de conducător de doctorat, riguros, atent, uneori sever şi întotdeauna drept, profesorul şi-a lăsat urmaşi de nădejde, doctori în ştiinţa alimentelor, dar şi doctori de suflet.
 
Profesorul Traian Hopulele a fost un înalt exemplu peste tot: şi la şcoală, şi în ştiinţă, şi în familie şi în societate. El constituie un reper fundamental al timpurilor noastre, timpuri în care multe valori sunt ignorate, călăuzindu-se după reguli şi legi străine de noi.
 
Discret, ca o zăpadă neninsă, Profesorul Traian Hopulele s-a ascuns pe cer. Ne va asculta acolo sus şi clopotele şi gândurile, ne va privi cu grijă faptele viitoare şi, mai presus de toate, ne va iubi cu încăpăţânare şi încredere.
 
Vă mulţumim domnule PROFESOR, vă mulţumim pentru tot ceea ce aţi realizat în Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi pentru numele şi renumele Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, vă mulţumim pentru toate lecţiile de discreţie şi demnitate, vă mulţumim pentru toată opera ştiinţifică şi umană pe care ne-o lăsaţi moştenire. Se apropie sărbătorile de iarnă.
 
Este un tribut greu pe care-l plătim, dar credem că Dumnezeu îl va ţine aproape şi cu dragoste nemăsurată pe cel plecat dintre noi. Pentru această zăpadă neninsă pe cer, o lacrimă neplânsă o trimitem familiei.
 
Din întreaga familie a marelui profesor Traian Hopulele eşti şi tu astăzi, cititorule!...
 
Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi
 
Iată mai jos un scurt CV al profesorului Traian Hopulele:
 
Născut: 15.01.1942 Suceava
Doctorat: la Universitatea Tehnică Munchen, Facultatea de Tehnologia berii şi Tehnologia Alimentelor Weihenstephan, 1970-1972 cu calificativul „SUMMA CUM LAUDE”
Specializări: la Universitatea Hohenheim din Germania 1991, 1992, 1993 şi 1997
Profesor universitar titular din 1992;
Conducător de doctorat – 12 teze finalizate
Membru în multiple asociaţii profesionale
Cărţi de specialitate – 11
Multiple articole ştiinţifice şi contracte de cercetare
Consultant tehnic pentru fabricile de bere din România, firma Jacob Carl şi Universitatea Hohenheim Germania
48 de promoţii ctitorite în învăţământul universitar
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email