UGAL

Conf. univ. dr. Ion Mirică
Pe data de 10 august 2012 a plecat dintre noi  Conf. univ. dr. Ion Mirică, profesor de matematică ale cărui cursuri le-au audiat mii de studenți ai universității „Dunărea de Jos” din Galați. Practic, domnul profesor Mirică și-a închinat întreaga viață universității, căci, vreme de 35 de ani s-a dedicat studenților săi, fie că urmau studii matematice, fie inginerești, fie economice. Mulți dintre profesorii de matematică au a-i mulțumi pentru știința pe care le-a dăruit-o în facultate sau, ulterior, în cadrul activității de perfecționare.

De-a lungul carierei sale didactice, domnul profesor Mirică a fost ales în diverse poziții sau funcții, precum cea de decan al Facultății de Științe, între anii 2000-2004, 2004-2008, director al Departamentului de Matematică – Informatică, începând din anul 2012, președinte al Societății de Științe Matematice, filiala Galați, din anul 2001, senator al Universității „Dunărea  de Jos” din Galați, între anii 2000-2008.
 
Ne vom aminti întotdeauna de miraculoasa capacítate a domnului profesor de a strânge oameni în jurul său, de a-i atrage către instituția noastră, de a descoperi căile prin care să asigure echilibrul în interiorul colectivelor, între colegi, între instituții. De aceea, mulți dintre noi l-au considerat și îl vor considera întotdeauna un mare iubitor de oameni, de viață, un mare prieten.
 
Trupul neînsufletit este depus la Biserica Greacă, iar înmormântarea va avea loc luni 13.08.2012 la ora 11.
 
Dumnezeu să-l odihnească!
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email