UGAL

O echipă formată din cinci cadre didactice din Universitatea „Dunărea de Jos” a participat, în perioada 12-15 mai 2019, în localitatea Mola di Bari din Italia, la cea de a patra și ultima întâlnire din cadrul proiectului Building Bridges for Europe/BBE, proiect finanțat prin Programul Erasmus + KA2 – Cooperare pentru Inovare și schimb de bune practici.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este unul din cei nouă parteneri în proiect, aceștia provenind din șase țări europene (Slovenia, Germania, Bulgaria, Croația, Italia și România). Întâlnirea a debutat cu o primire călduroasă și oficială din partea domnului primar al localității Mola di Bari – domnul Giuseppe Colonna și a domnului director al școlii Gorgjux-Tridente din Mola di Bari – profesorul Donato Ferrara. Lucrările întâlnirii au avut loc în sediul școlii Gorgjpux-Tridente.

Participanții au prezentat specificul sistemelor educaționale din statele partenere și au analizat colaborarea din cadrul proiectului BBE. Prezentările au relevat faptul că există diferențe semnificative de la un stat la altul în ceea ce privește infrastructura, scopurile educației, legislația și tipurile de educație, atât pentru educația formală, cât și pentru cea informală , respectiv nonformală.

Rezultatul final al proiectului – Method Toolbox (bbe-toolbox.eu) – va contribui la stimularea conștientizării identității europene, a promovării gândirii critice, a reducerii prejudecăților și a stereotipurilor. Partenerii proiectului și-au consolidat relațiile de lucru, au făcut schimb de experiența, bune practici și expertiză în furnizarea de oferte educaționale în țările lor. La finalul proiectului, toolbox va fi disponibilă gratuit tuturor persoanelor care sunt interesate să utilizeze metodele aplicate și descrise pe larg, pentru a oferi oportunități educaționale suplimentare adulților, persoanelor de vârsta a treia, persoanelor cu un nivel scăzut de educație, persoanelor din zone izolate și rurale, migranților etc.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email